Informatie sneeuwkettingen

Voor een veilige en verantwoorde wintersportreis met uw auto behoren sneeuwkettingen tot uw uitrusting. Onderstaand vindt u uiteenlopende informatie over het gebruik van sneeuwkettingen, de verplichting en wetelijke voorschriften etc.etc.

Schakeldikte sneeuwkettingen Schakeldikte sneeuwkettingen

Het is belangrijk dat de toegepaste sneeuwkettingen geschikt zijn voor uw voertuig. De schakeldikte van de sneeuwketting is ook een belangrijk aspect. 

Bandenmaat opzoeken Bandenmaat sneeuwkettingen

Voor het bepalen van de juiste sneeuwkettingen is de bandenmaat van uw auto van groot belang. Hier vindt u waar u de bandenmaat kunt terugvinden.

Wettelijke verplichtingen sneeuwkettingen Wettelijke verplichtingen sneeuwkettingen

In de meeste wintersportlanden is het verplicht om sneeuwkettingen bij u te hebben, hier vindt u meer informatie over het gebruik van sneeuwkettingen in een aantal europesche landen.

Montage- / gebruikersinstructies Montage- / gebruikersinstructies sneeuwkettingen

Om het omleggen van sneeuwkettingen te vereenvoudigen kunt u online de bijbehorende montage- / gebruikersinstructies van de sneeuwkettingen downloaden.

 Veelgestelde vragen over sneeuwkettingen Veelgesteld vragen over sneeuwkettingen

Veelgestelde vragen over sneeuwkettingen die eerder al door onze klanten gesteld zijn hebben wij overzichtelijk op een rijtje gezet.   

Online reserveren sneeuwkettingen Online reserveren sneeuwkettingen

Indien u sneeuwkettingen wilt reserveren, dan kunt u dit online doen. Houdt de bandenmaat en uw instructieboekje van uw auto bij de hand.