Informatie dakdragers

 

Wilt u iets vervoeren op het dak van uw auto, zoals een dakkoffer of een fietsdrager, dan hebt u hiervoor in bijna alle gevallen dakdragers nodig. Er zijn een aantal basis dakdrager systemen.

 
 

Auto's met dakrailingen

Bij dakdragers voor auto's met dakrailingen, staan de railingen op het dak van de auto. De railingen zijn op slechts enkele punten met het dak verbonden en tussen het dak van de auto en de railingen bevindt zich een open ruimte. Hierdoor is het mogelijk om met een hand om de railing heen te pakken. 

Info dakdragers voor dakrailingen

 

Berekenen Totaalprijs

 

 

 

 

Auto's met geïntegreerde rails

Deze dakconstructie wordt ook wel flush rails genoemd. Bij dit type railingen is er in de lengte richting van de auto 2 rails op het dak gemonteerd. Deze rails zijn op de linker- en rechterkan van het dak gepositioneerd. Bij de geïntegreerde rails zijn de dakrailingen over de gehele lengte met het dak van de auto verbonden en steken 2 tot 3 cm uit ten op zicht van het dak. Tussen de railingen en het dak bevindt zich geen ruimte. 

Info dakdragers voor geintegreerde rails

 

Berekenen Totaalprijs

 

 

 

 

 

Auto's met vaste bevestigingspunten (fixpoints)

Deze dakconstructie wordt ook wel fixpoints genoemd. Hierbij zijn op/in het dak voorbereidingen gemaakt (bijv. schroefdraad) waaraan de dragers bevestigd kunnen worden. Vaak zijn deze bevestigingspunten onder kleine kunststof klepjes of schuifjes weggewerkt.

Info dakdragers bevestigingspunten

 

Berekenen Totaalprijs

 

 

 

 

Auto's met normaal (glad)dak

Bij een constructie met een normaal (glad)dak zijn er geen dakrailingen, rails of bevestigingspunten. M.a.w. er zijn geen voorzieningen op het dak voor het monteren van de dakdragers. De dakdragers worden dan meestal middels een klemsysteem om de dakrand in de deuropening bevestigd.

Info dakdragers normaal (glad)dak

 

Berekenen Totaalprijs

 

 

 

 

Auto's met t-profiel op/in het dak

Auto's met t-profiel constructie , is er een gleuf in het dak, waarin de bevestiging van de dakdragers geschoven kan worden. Soms is de gleuf geheel in het dak verwerkt, maar het kan ook zijn dat er op het dak een rail is geplaatst waarin een gleuf geïntegreerd is.

info dakdragers t-profiel

 

Berekenen Totaalprijs

 

 

 

 

Auto's met regengoot

Auto's met een regengoot dakconstructie, zijn auto's waarbij aan de zijkant van het dak een gootje is gemaakt. Dit gootje is bedoeld voor de regenafvoer, maar kan ook gebruikt worden om een dakdragersysteem aan te bevestigen. Deze dakconstructie werd veel toegepast bij auto's uit de jaren '70, '80 en '90. 

Info dakdragers regengoot

 

Berekenen Totaalprijs