Gebruiks- en schoonmaakinstructies

Om optimaal gebruik te maken van de gehuurde artikelen treft u onderstaand een overzicht van onze gebruiks- en schoonmaakinstructies. 

Gebruiksinstructies

 

Dakkoffers


Gebruiksinstructies

Montage 

 - Dakkoffers worden in de meeste gevallen (m.u.v. opvouwbare dakkoffers en in het geval dakkoffers bij u thuis bezorgd worden) door ons gemonteerd. Het gebruik van spanbanden aan de buitenzijde van de dakkoffer is niet toegestaan, omdat dit blijvende schade aan de dakkoffer veroorzaakt. Eventuele schade voortvloeiend uit het gebruik van spanbanden aan de buitenzijde wordt bij u in rekening gebracht. Daarbij is het conform de huurovoorwaarden niet toegestaan om de dakkoffer zelf te (de)monteren. 

- Om montage van een dakkoffer mogelijk te maken dienen dakdragers gemonteerd te zijn. Afhankelijk van de lengte van de dakkoffer en het type auto dat u heeft,  is het mogelijk dat 3e of 5e deur tegen de dakkoffer aankomt en daardoor minder ver open. Let op met beschadigingen aan uw auto.

- Zorg bij het sluiten van de dakkoffer dat alle sluitpunten van de deksel in de sluitpunten van de dakkofferbodem vallen. Indien u de dakkoffer niet op slot krijgt, dan zit de dakkoffer te vol. Als u de sleutel niet uit het slot krijgt, dan zit de dakkoffer niet goed op slot.

Gebruiksinstructie | Gebruik spanbanden- Gebruik van spanbanden aan de buitenzijde van de dakoffer is niet toegestaan. Het gebruik van extra banden werkt onherstelbare schade aan de dakkoffer in de hand.

 

RijgedragBelading

 - Bij het beladen van de dakkoffer dient u rekening te houden met het belastbaar gewicht van de dakkoffer. De informatie hierover vindt u bij de detailinformatie van betreffende artikel op de website. Het belastbaar gewicht van het dak van uw auto is ook van belang voor het bepalen van het maximale gewicht van uw bagage. Raadpleeg hiertoe ook het instructieboekje van uw auto. Het gewicht van de dakkoffer,  dragers en bagage mag de maximaal toegestane belasting van uw auto niet overschrijden.

- Wat betreft de belading van de dakkoffer adviseren wij u om de zwaarste bagage in de dakkoffer zo veel mogelijk boven de dragers in het midden van de dakkoffer te plaatsen.

- Wanneer u bagage met scherpe, uitstekende randen vervoert, dek deze dan goed af om beschadigingen aan de dakkoffer en overige bagage te voorkomen

- Plaats in de dakkoffers zo veel mogelijk lichte spullen. Stop de zwaarste spullen in de kofferbak van uw auto. Zo houdt u het zwaartepunt het laagst, iets dat het rijgedrag ten goede komt

  - Alle dakkoffers zijn nagenoeg waterdicht. Echter kan het altijd voorkomen dat er (condens)vocht in de dakkoffer komt, waardoor uw bagage nat kan worden. Om dit te voorkomen adviseren wij om bagage welke niet nat mag worden, waterdicht te verpakken.

 

- Een dakkoffer kan het rijgedrag van uw auto beïnvloeden. Let tijdens het rijden met name op de volgende punten:

- Maximum snelheid van 130 km/h.

- Gevoeligheid voor zijwind

- Veranderd remgedrag

- Veranderd rijgedrag bij het nemen van bochten

- Verhoging van uw auto met ongeveer 60 cm (dakdragers + dakkoffer). De meest voorkomende schadegevallen komen voort uit het binnenrijden van te lage (parkeer)garages. Let bij het inrijden van een garage op de toegestane hoogte. In het buitenland de garages meestel nog lager zijn dan in Nederland. Meet voordat u met de dakkoffer gaat rijden de totale hoogte van uw auto op.

Controleer voor het rijden of alles goed bevestigd is en of de dakkoffer goed is afgesloten. Bij langere ritten raden wij ook aan om tussentijds te controleren of de dakkoffer nog stevig bevestigd is. Wij adviseren u om uw rijgedrag en snelheid aan te passen.

- Door het rijden met een dakkoffer op uw auto zal er extra brandstof verbruikt worden. Onderzoek door de ADAC heeft uitgewezen dat uw auto ongeveer 1 liter per 100 kilometer (gemeten bij een snelheid van 100 km/h) meer verbruikt.

 

Schade / mankementen

 - Bij schade en/of problemen verzoeken wij u om direct contact op te nemen met RENT-A-SKIBOX op telefoonnummer +31492-554112 (buiten de openingstijden een voicemail bericht inspreken).

 

Sneeuwkettingen

Wij adviseren u om voor vertrek het omleggen van de sneeuwkettingen te oefenen. let hierbij op dat het niet toegestaan is om met sneeuwkettingen om op verharde wegen te rijden. De sneeuwkettingen worden hierdoor blijvend beschadigd. In dit geval wordt u verzocht de gehele set te vergoeden.

De sneeuwkettingen worden gemonteerd om de aandrijfwielen.

Rijdt met sneeuwkettingen om nooit harder dan 50 km/h. Laat tijdens het optrekken of rijden de wielen niet doorslippen en stuur rustig. 

Bij schade en/of problemen verzoeken wij u om direct contact op te nemen met RENT-A-SKIBOX op telefoonnummer +31492-554112

 

Schoonmaakinstructies

 

 

 

Bij RENT-A-SKIBOX heeft u de keuze om schoonmaak van de gehuurde artikelen zelf uit te voeren, of tegen betaling te laten uitvoeren. Indien u er voor kiest om de schoonmaakwerkzaamheden zelf uit te voeren, dan treft u onderstaand enkele schoonmaakinstructies.

U wordt verzocht de schoonmaak thuis uit te voeren. Het is niet mogelijk om op de locatie waar u e.e.a. inlevert nog schoonmaakwerkzaamheden uit te voeren. Indien u bij inlevering e.e.a. niet heeft schoongemaakt dan worden als nog de schoonmaakkosten in rekening gebracht. Deze extra kosten worden op de borgsom ingehouden.

U dient de gehuurde artikelen op de zelfde wijze in te leveren als waarop u ze heeft meegekregen. Indien u bij het ophalen/montage constateerd dat e.e.a. niet schoon is, dan dient u hier ter plekke een opmerking over op de huurovereenkomst te laten plaatsen.

 

 

  • Schoonmaak Dakkoffers

Schoonmaak dient plaats te vinden middels een zachte spons en water met allesreiniger. Geen schuursponsjes gebruiken!

Bij inlevering wordt verwacht dat de binnen- en buitenzijde van de dakkoffer geheel schoon zijn. Aan de buitenzijde dienen de restanten van insecten, stof, zand, pekelaanslag etc verwijderd te zijn. Aan de binnenzijde dient de dakkoffer droog, zand en stof vrij te zijn.

 

  • Schoonmaak Dakdragers

Schoonmaak dient plaats te vinden middels een zachte spons en water. Geen reinigingsmiddels gebruiken!

Bij inlevering wordt verwacht dat de dakdragers geheel schoon zijn. De restanten van insecten, stof, zand, pekelaanslag etc dienen verwijderd te zijn. In het geval dat u zowel dakdragers als ook een dakkoffer heeft gehuurd, dan hoeft het gedeelte van de stangen waarop de dakkoffer bevestigd is, niet schoon te maken.

  • Schoonmaak Sneeuwkettingen

Spoel gebruikte sneeuwkettingen direct na gebruik met schoon water af. Dit voorkomt roestvorming. Geen reinigingsmiddels gebruiken!

  • Schoonmaak fietsdragers

Schoonmaak dient plaats te vinden middels een zachte spons en water met allesreiniger. Geen schuursponsjes gebruiken!

  • Overige artikelen

Overige artikelen: Meld gebreken aan het gehuurde op de eerste huurdag en niet pas bij terugkomst.